Biološke čistilne naprave – male, vendar nepogrešljive

Biološke čistilne naprave predstavljajo tisto pravo rešitev za varno prihodnost vseh nas. Male delujejo na enak način kot komunalne, le da so namenjene domači uporabi. So zelo lahke, izjemno kompaktne in za vgradnjo ne zahtevajo velike globine. Pri tem ne potrebujemo strojev, zaradi katerih bi bilo potrebno poseči v parcelo. Uporabiti jih je mogoče praktično povsod – namenjene so stanovanjskim objektom, majhnim podjetjem, počitniškim hiškam, kočam in vikendom. Na odročnih krajih nimamo vedno možnosti priklopa na javno kanalizacijo in takrat je potrebno pričeti z iskanjem alternativne rešitve. Biološke čistilne naprave so idealna izbira, saj svoje delo opravljajo zelo učinkovito. Izdelane so iz samo najbolj trpežnih materialov z dolgo življenjsko dobo, ki hkrati prispevajo tudi k bolj učinkovitemu delovanju. Male biološke čistilne naprave imajo zelo nizke stroške obratovanja, saj je poraba električne energije praktično zanemarljiva. Omogočajo nam hitro reševanje problema odpadne vode, pri tem se nam ni več potrebno pogosto ukvarjati s praznjenjem greznice, poleg tega pa z nakupom biološke čistilne naprave ravnamo v skladu s predpisano zakonodajo. Glede na obstoječe podatke je nakup male biološke čistilne naprave bistveno cenejši od priklopa na javno kanalizacijo, ki predstavlja veliko težavo zlasti na podeželju in na bolj odročnih mestih. Ostane nam le še vprašanje – kako izbrati tisto pravo. Velika napaka, ki jo kupci storijo pred nakupom je iskanje najcenejše rešitve. Raje se vprašajmo, katera biološka čistilna naprava je najbolj kvalitetna za denar, s katerim lahko razpolagam. Gre namreč za dolgoročno rešitev in investicijo, ki je ne bomo obžalovali.

Enostavna in zanesljiva tehnologija čiščenja z vpihavanjem zraka

Biološke male čistilne naprave Oxyfix delujejo na principu aeracije biofilma pritrjenega na Oxybee nosilcih. Namenjene so čiščenju odplak iz stanovanjskih in poslovnih objektov, ki niso priključeni na javno kanalizacijsko omrežje. Uporabniku nudijo ogromno prednosti, saj gre za najsodobnejšo generacijo na trgu, ki jo odlikujeta enostavna vgradnja in zelo malo potrebnega vzdrževanja. Ne oddajajo neprijetnega vonja, ne povzročajo hrupa in so v celoti vkopane v tla. Oxyfix očisti odpadno vodo tako kvalitetno, da jo lahko skladno z lokalnimi standardi in predpisi spustimo nazaj v naravo. Mala biološka čistilna naprava je opremljena z velikim primarnim usedalnikom, ne vsebuje pa popolnoma nič električnih delov.

biološke čistilne napraveOXYFIX-4PE-OPLOTNICA

V primarnem usedalniku se prične postopek čiščenja

Mala biološka čistilna naprava Oxyfix zahvaljujoč primarnemu usedalniku poskrbi, da se težji delci posedejo na dno. Nasprotno od težjih lahki delci tvorijo na površini skorjo. Najprej se izvede anaerobna predelava (anaerobne bakterije v svoji presnovi predelajo nekatere lebdeče organske snovi in utekočinjene usedle težje delce), pri čemer se sproščajo plini. Ti skozi prezračevalno cev izhajajo iz biološke čistilne naprave in ne povzročajo neprijetnih vonjav. Voda je sedaj primarno očiščena in priteče v biološki reaktor. Posebnost sistema tehnologije čiščenja v čistilni napravi Oxyfix so bakterije, ki živijo in se razmnožujejo na patentiranih Oxybee potopljenih nosilcih z zelo veliko površino. Mikroorganizmi tvorijo biofilm. Vpihovanje kisika v vodo omogoča razvoj aerobnih bakterij, te pa omogočajo predelavo organskih snovi in nitrifikacijo amonijaka. Sledi tretji del postopka. Preostali trdi delci se ločijo od očiščene vode. Posedejo se na dno naknadnega usedalnika in se s pomočjo recirkulacije prenesejo nazaj v primarni usedalnik. Očiščena voda se odvede nazaj v okolje. Princip delovanja male biološke čistilne naprave je tako okolju prijazen.

Zakaj izbrati biološko čistilno napravo Oxyfix?

Biološka čistilna naprava Oxyfix v primerjavi z ostalimi uporabniku nudi ogromno prednosti. Gre za enostavno in zanesljivo tehnologijo čiščenja z vpihovanjem zraka, zagotovljena pa nam je zelo visoka stopnja čiščenja (tudi do 99%). Naj omenimo še enostavno vgradnjo, nizke stroške vzdrževanja male biološke čistilne naprave, hitro montažo, čiščenje brez kemikalij in konkurenčno ceno. Biološka čistilna naprava Oxyfix zaradi velikega primarnega usedalnika prispeva k manj pogostim odvozom blata, ker pa je brez električnih delov, ima zelo nizko stopnjo tveganja okvar in visoko trajnost vgrajenih delov. Ne oddaja neprijetnega vonja, uporabnik ima možnost sklenitve servisne pogodbe, življenjska doba biološke čistilne naprave pa je neverjetno dolga – tudi več kot 50 let.

Zavezani k skrbi za vodo in okolje

Podjetje S5 Projekt d.o.o. se ukvarja s prodajo in montažo malih bioloških čistilnih naprav ter prodajo gradbenega materiala, pretežno za nizke gradnje kot so: kanalizacijske cevi, tlačne cevi, LTŽ pokrovi, lovilci olj in maščob. V ponudbi podjetja najdemo tudi biološke čistilne naprave Oxyfix z eno najvišjih stopenj čiščenja na trgu in nizkimi stroški vzdrževanja. Idealna izbira za vikend, na katerem nimamo možnosti priklopa na javno kanalizacijo. Z iskanjem najcenejše ponudbe se izognemo nekvalitetnim napravam s kratko življenjsko dobo, poleg tega pa prihranimo na dolgi rok in si tako zagotovimo brezhibno delujočo biološko čistilno napravo. Bogate izkušnje strokovne ekipe in veliko število zadovoljnih strank je dokaz, da je podjetje S5 Projekt pravo mesto za nakup. Natančnost, hiter odziv, kvaliteta in cena so njihova največja konkurenčna prednost.