Čistilne naprave S5 Projekt


Slika-1-350x260 Oxyfix®  je biološka čistilna naprava, ki deluje na principu aeracije biofilma pritrjenega na Oxybee nosilcih.

Oxyfix® čistilne naprave 4 PE do 200 PE so načrtovane za čiščenje odplak iz stanovanjskih in poslovnih objektov, ki niso priključeni na javno kanalizacijsko omrežje. Oxyfix® je najsodobnejša generacija naprav na trgu, ki imajo naslednje prijetne lastnosti: enostavna vgradnja, malo potrebnega vzdrževanja, ne povzročajo hrupa, ne oddajajo neprijetnega vonja in so v celoti vkopane v tla.

Še več: Oxyfix® ima zahvaljujoč uporabljeni okolju prijazni tehnologiji eno najvišjih stopenj čiščenja na trgu. Oxyfix® očisti odpadno vodo tako kvalitetno, da jo lahko skladno z lokalnimi standardi in predpisi spustimo nazaj v naravo.

Več >>          OXYFIX

 .


PREDNOSTI ČISTILNE NAPRAVE X-PERCO®:

x-perco1

  • Delovanje brez elektrike in električnih komponent
  • Dolga življenjska doba vgrajenih komponent
  • Odvoz blata na 2-3 leta
  • Nizki stroški vzdrževanja
  • Stabilni in kakovostni bazeni iz sulfatno odpornega mikro-armiranega betona
  • čistilna naprava brez elektrike je primerna tako za stanovanjske hiše, kot tudi za vikende, poslovne objekte, pasivne gradnje, planinske in druge objekte.

Več >>

 .


Nabor čistilnih naprav  Airoxy®  je idealen za čiščenje odpadnih vod iz malih in srednjih skupnosti (vasi, hoteli, stanovanjska naselja, večstanovanjske zgradbe, šole, pisarne, kampi, …), ki niso priključena na javno kanalizacijsko omrežje. Sistem za čiščenje odpadnih voda iz skupnosti mora biti: preprost, poceni, enostaven za vzdrževanje, manj občutljiv na spremembe v hidravličnih in organskih obremenitvah. Airoxy ® je intenzivna čistilna naprava, ki je izdelana, da izpolnjuje vse zahteve ter zagotavlja visok učinek čiščenja.

Airoxy® predela odpadno vodo tako kvalitetno, da jo lahko očiščeno skladno z lokalnimi standardi in predpisi spustimo nazaj v naravo. Biološka čistilna naprava deluje na principu aktivacije blata po tehnologiji SBR (Sekvenčni biološki reaktor). Z vpihovanjem zraka v biološki reaktor, dosežemo mešanje odpadne vode ter hranjenje bakterij z kisikom, ki se gibljejo prosto v odpadni vodi. Te bakterije omogočijo predelavo organskih snovi. Za razliko od konvencionalnih postopkov z aktivnim blatom je SBR proces z aktivnim blatom, v katerem se izvedejo tri operacije ( usedanje, čiščenje in praznenje) sekvenčno v enem bazenu.

Več >>