Najboljše tipske čistilne naprave za odpadno vodo v Sloveniji

Čistilne naprave so namenjene prečiščevanju odpadnih voda iz gospodinjstva. Na območjih, kjer ni urejenega kanalizacijskega omrežja, morajo lastniki hiš za odvajanje odpadnih voda iz gospodinjstev poskrbeti kar sami. To pa lahko storijo tako, da izberejo čistilno napravo. Čistilne naprave v Sloveniji so na voljo pri različnih ponudnikih, zato je včasih težko vedeti, katere tipske čistilne naprave so kakovostne in izdelane v skladu s slovensko zakonodajo. Čistilna naprava za odpadno vodo mora biti kakovostna in učinkovita, da bo dolga leta dobro delovala. Mi vam svetujemo, naj bo nakup čistilne naprave dobro premišljen, saj gre za večjo finančno investicijo.

Najboljše čistilne naprave v Sloveniji

Ponudba čistilnih naprav v Sloveniji je velika, za uporabnika pa je najbolj pomembno, da izbere napravo, ki ustreza standardom. Vse naprave za čiščenje odpadnih voda morajo imeti ustrezno tehnično dokumentacijo, ki vključuje tudi izjavo o skladnosti, v kateri morajo biti navedeni osnovni podatki o proizvajalcu, opis izdelka in standardov, ki jih izpolnjuje ter tudi podatek o učinku čiščenja. Omenjen podatek je podlaga za znižanje okoljske dajatve. Prav tako pa mora dokumentacija vključevati tudi vsa navodila za vgradnjo naprave, obratovanje in vzdrževanje. Mi vam nudimo najboljše čistilne naprave v Sloveniji, ki vključujejo vso zgoraj navedeno dokumentacijo. Naprave za čiščenje odpadnih boda so kakovostne, učinkovite in se lahko pohvalijo z dolgo življenjsko dobo.

Kakšno čistilno napravo izbrati?

Prav vsako gospodinjstvo letno proizvede veliko količino odpadnih voda, ki jih je potrebno učinkovito prečistiti, da niso več škodljive za okolje. Zato je ključno, da izberete takšno napravo, ki ustreza vsem standardom. Odvisno od velikosti vašega gospodinjstva izberite primerno napravo za čiščenje odpadnih voda. V naši ponudbi so najboljše čistilne naprave v Sloveniji, in sicer naprave od 200 PE do 2.000 PE Airoxy. Omenjene naprave so idealne za čiščenje odpadnih voda iz malih in srednje velikih skupnosti, kot so na primer vasi, stanovanjska naselja, večstanovanjske stavbe, šole, kampi ipd., ki niso priključena na javno kanalizacijsko omrežje. Najbolj pomembno je, da je sistem za čiščenje preprost, enostaven za vzdrževanje, manj občutljiv na spremembe v hidravličnih in organskih obremenitvah in poceni. Takšne so tudi Airoxy naprave, ki so izdelane z namenom, da izpolnjujejo vse zahteve in zagotavljajo visok učinek čiščenja. Naše naprave za čiščenje odpadnih voda predelajo odpadno vodo tako kvalitetno, da jo lahko brez strahu spustimo nazaj v naravo.

večja biološka čistilna naprava Airoxy®

Kako deluje čistilna naprava Airoxy?

Čistilna naprava Airoxy deluje na principu aktivacije blata. Z vpihovanjem zraka v biološki reaktor se doseže mešanje odpadne vode in hranjenje bakterij s kisikom. Prav te bakterijo omogočajo predelavo organskih snovi. Čistilna naprava, ki deluje s pomočjo aktivnega blata, deluje v treh fazah oziroma se pri čiščenju izvedejo tri operacije: usedanje, čiščenje in praznjenje. Poenostavljeno bi lahko delovanje opisali v naslednjih točkah: polnjenje zadrževalnega bazena, polnjenje in aktivacija reaktorja (voda iz zadrževalnega bazena se prečrpa v reaktor, medtem pa puhalo zraka dovaja kisik), stabilizacija blata (v trenutku, ko se reaktor napolni, nivojska sonda prekine fazo aktivacije in prične se faza usedanja biološkega blata), odstranjevanje očiščene vode (voda se odstrani preko plavajoče cevi in se lahko odvede nazaj v naravo), praznjenje odpadnega blata (s pomočjo črpalke, ki je nameščena na dnu reaktorja).

Ostale lastnosti naprave Airoxy

Pomembno je, da so naše čistilne naprave enostavne za vgradnjo, saj je za vgradnjo potrebna majhna površina. Vgradnja je lahko podzemna ali delno vkopana, montažni betonski elementi pa ponujajo možnost različnih postavitev. Pomembno je, še posebno če živite na zelo hladnem področju, da so naše naprave neobčutljive na zmrzal. Samo delovanje naprave je izredno prilagodljivo, saj naprava prilagaja čiščenje in cikle vpihovanja glede na onesnaženost dotoka. Ker je naprava vgrajena pod zemljo, je popolnoma nevidna, nima vplivov na okolje in ne povzroča hrupa. Pomembno pa je tudi, da ne smrdi, zaradi procesa anaerobne faze. Gre za eno boljših naprav na trgu, ki je opremljena z zanesljivo elektromehansko opremo, energijska učinkovitost je popolnoma optimizirana, opremljena pa je tudi s samodejnim monitoringom procesa s samodejnim upravljanjem. Napreden sistem ponuja veliko udobja, saj je opremljen z modulom za daljinsko upravljanje, daljinski nadzor in prenos alarmov.

Nakup čistilne naprave naj bo dobro premišljen

Preden se odločite za nakup čistilne naprave morate dobro premisliti, kakšno napravo potrebujete. Vsi lastniki objektov, ki niso priključeni na javno kanalizacijsko omrežje oziroma kjer odpadne vode niso speljane na skupno čistilno napravo, morajo po zakonodaji nujno zagotoviti čistilno napravo, ki čisti odpadne vode. Med najbolj priljubljene, najbolj varčne in okolju najbolj prijazne spadajo tipske čistilne naprave iz naše ponudbe. Pri izbiri posvetite pozornost tudi velikosti, ki je odvisna od števila oseb v gospodinjstvu. Pri izbiri vam lahko pomagamo tudi mi s strokovnimi nasveti. S čistilnimi napravami imamo veliko izkušenj in prepričani smo, da boste z našo pomočjo dobili najboljšo čistilno napravo za vaš dom. Več informacij lahko najdete na naši spletni strani, kjer vam je na voljo tudi spletni obrazec, preko katerega nam lahko pošljete povpraševanje in poslali vam bomo ponudbo.